İnternette Gözle Görülen Bir Hızlanma Google Chrome

İnternette Gözle Görülen Bir Hızlanma Google Chrome
İndir

28 Mart 2011 Pazartesi

Microsoft'tan "dijital kıyamet" için güncelleme

Microsoft'un, yaz saati uygulamasında yapılan değişiklik nedeniyle sorun yaşanmaması için Windows 7, Windows Vista istemci işletim sistemleri ile Windows Server 2008 ve Windows Server 2008 R2 sunucu işletim sistemleri için geliştirdiği güncelleme çıktı.

25.03.2011 akşamı yayınlanan bu güncelleme http://support.microsoft.com/kb/2523087 adresinden indirilerek ve aynı adresteki adımlar takip edilerek kurulabilir.

10 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2011/1474 Sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre 2011 yılının yaz saati uygulaması, Türkiye’de 27 Mart 2011 Pazar gününü 28 Mart 2011 Pazartesi’ne bağlayan gece saat 03.00'ten itibaren saatlerin 1 saat ileri alınarak yapılması ile gerçekleştirilecek.

Dolayısıyla dünya genelinde 26 Mart 2011 Cumartesi gününü 27 Mart 2011 Pazar gününe bağlayan gece saat 03:00’de yapılması planlanan saatlerin 1 saat ileri alınması işlemi bir gün ertelendi.

Microsoft olarak, Windows 7, Windows Vista istemci işletim sistemleri ile Windows Server 2008 ve Windows Server 2008 R2 sunucu işletim sistemleri için çözüm önerileri hazırladı.

Microsoft bu önerilerden biri olan söz konusu yasal düzenlemenin Windows istemci ve sunucu işletim sistemlerine yansıtılabilmesi için gerekli bir güncelleme de çıkardı.

25.03.2011 akşamı yayınlanan bu güncelleme http://support.microsoft.com/kb/2523087 adresinden indirilerek ve aynı adresteki adımlar takip edilerek kurulabilir.

Google Earth'te düşen uçak paniği !

Parçalanmış uçak görüntüsü, görenleri dehşete düşürdü.
Google Earth'te görülen ilginç görüntüler çoğu zaman haber başlıklarına konu oldu. Bu sefer de California, Alameda'da rastlanan ikiye ayrılmış bir uçak görenleri oldukça şaşırttı.
Ancak Google Maps Mania'dan çok geçmeden bu konuda açıklama geldi. İkiye bölünmüş ve düşmüş gibi görünen uçak aslında bir dizi setinin görüntüsünden başka bir şey değil. 2009 yılında çekilen Trauma adlı dizideki uçak düşüş sahnesi için hazırlanan setin fotoğraflarını aynı yıl çeken Google Maps, görüntüleri de yakın zamanda yayına koymuş. Fark edildikten sonra bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek içinse kısa zamanda açıklama yapıldı.

fft2mm528999.jpg

Dizi setinin Alameda Point'e yakın bir donanma üssünde bir Boeing kullanılarak çekildiğini de ekleyelim.

27 Mart 2011 Pazar

27.03.2011 Tarihli Alexa Top 10 Siteler

27.03.2011 Tarihli Alexa Top 10 Siteler Sıralamadaki Gibidir. Dünya Çapında En Hit Site Sıralamasıdır.

Alexa nedir, ne işe yarar?

Alexa.com, internetteki sitelerin ziyaret edilirlik oranlarını, dolayısıyla reyting sıralamasını çıkaran bir servistir.


En çok ziyaret edilebilirlik sıralaması, Alexa'nın 'Alexa Toolbar' adlı yazılımını kullanan internet kullanıcılarından elde edilen verilere göre oluşturulmaktadır.


Sıralama kesin bir veri olarak algılanabilir mi?



Alexa.com'daki rakamlar, sadece bilgisayarında 'Alexa Toolbar' yüklü internet kullanıcılarının tercihlerinden oluştuğundan, Alexa sıralaması hiçbir şekilde kesin bir veri olarak algılanmamalıdır.


Neden Alexa'ya ihtiyaç var?

Sitelerin kendi tuttuğu ve reklamverenlere sunduğu ziyaretçi raporları yerine, site sahibi ve reklamverenden bağımsız üçüncü bir kurumun raporlarına ihtiyaç duyuluyor. Bu alanda da tek servis, 'İnternetin AGB'si' olarak nitelendirilen Alexa.com'dur.


Alexa'daki sıralamayı nasıl görebilirim?

Alexa.com üzerinde ülke ve dillere göre en çok ziyaret edilen sitelerin sıralaması takip edilebilmektedir.


Örneğin 'Country' bölümüden girip Türkiye'yi seçtiğimizde, Türkiyeli internet kullanıcılarının ziyaret ettiği ilk 100 sitenin listesini görebiliyoruz.


Bu kategoriye, Türkiyeli internet kullanıcıların ziyaret ettiği yabancı siteler de dâhil ediliyor. Eğer 'Language' bölümüden girer ve Türkçe'yi seçersek, bu kez dili Türkçe olan ve en çok ziyaret edilen 100 sitenin sıralamasını görürüz.


Neden Alexa Toolbar kullanmalıyım?

İnternette değer verip ziyaret ettiğiniz, size göre nitelikli içeriğe sahip olan web sitelerinin sıralamada gözükmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için, Alexa Toolbar kullanabilirsiniz. Bu şekilde destek vereceğiniz siteler, sıralamada yükselerek reklam paylarını yükseltebilir ve size daha iyi hizmet sunabilir.


Alexa Toolbar'ı bilgisayarıma nasıl yükleyebilirim?

Buraya tıklayarak 'Alexa Toolbar'ı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Yazılım, bilgisayarınızdaki tarayıcı programına ek bir uygulama olarak çalışacaktır.


Yüklemede sorunla karşılaşırsanız...

İnternet kullanıcılarının ziyaret ettiği sitelerle ilgili verileri Alexa.com'a gönderdiği için bazı antivirüs ve antispyware yazılımları Alexa Toolbar'ı engellemektedir. Bu engeli aşmak için yüklemeye başlamadan önce geçici olarak antivirüs programınızı devredışı bırakabilir ya da kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirmeden doğrudan çalıştırabilirsiniz.

internethaber.com dan alınmıştır.

Feedburner nedir ne işe yarar ?

Feedburner nedir dersek, en yalın haliyle bir rss okuyucusu (rss reader) diyebiliriz sanırım.Peki ne önemi var dersek sağladığı servislerle siteniz için bir çok istatistiğe sahip olabilirsiniz.Özellike de Google'ın FeedBurner'ı satın almasıyla önceden pro olarak satılan birçok özellik artık ücretsiz oldu.Ayrıca Feedburner'ı istediğiniz domainde de kullanma şansınız var.

Feedburner'a nasıl üye olunur kısmını tek kelimeyle anlatıp geceyim,Feedbruner sitesine girince karşınıza çıkan büyük kutucuga sitenizin adresini yazın sonrasında o sizi yönlendirecektir zaten...Bizim aslı ilgi alanımız üye olduktan sonraki kısımlar..

FeedBurner Nasıl Kullanılıyor
Sitenizin Rss'sini Feedburner'a ekledikten sonra eğer Feedburner'ın pro servisinden yararlanıp daha derin istatistikler istiyorsanız üst menüden Analyze yazan kısma gelip sol menüdeki en altta FeedBurner Stats Pro secenegini aktif Save diyerek aktif edebilrisniz.


Headline Animator: Resim üzerinde dönüşümlü olarak sitenizdeki konu başlıklarını yayınlayabilirsiniz.
BuzzBoost Beslemeyi bir IFRAME içerisinde başka sitelerde ya da kendi sitenizde gösterebilirsiniz. CSS ile de kendinize has tasarımınzı yapabilrsiniz.
SpringWidgets Skin: Flash ile RSS okuyucusu için arayüz
Email Subscriptions: Ziyaretçileri posta ile güncellemelerden anında haberdar edebilirsiniz.
PingShot: Çeşitli sunucuları yeni mesaj yayınladığınızda haberdar edebilirsiniz.
FeedCount: Beslemenize kaç kişinin üye olduğunu görebilirsiniz.
Chicklet Chooser: Sitenize ekleyebileceğiniz düğmeler
Awareness API: Başkalarının beslemenizin trafik bilgilerini almasına imkan verir.


Creative Commons: RSS içine telif ve lisans bilgileri eklemeyi sağlayabilirsiniz.
Password Protector: Şifre ile koruma sağlayabilirsiniz. Tek bir kullanıcı adı ve şifreye izin vermektedir. Sadece üyelerinizin kullanmasını istiyorsanız bunu kullanabilirsiniz.
NoIndex: Arama motorları sitenizin beslemesini taramasını istemiyorsanız bu seçeneği işaretleyebilirsniz.
Link Splicer: Online Bookmark sitelerindeki linklerinizi yayınlamak için kullanabilirsiniz.
Photo Splicer: Online resim paylaşım sitelerindeki resimlerinizi yayınlamak için kullanabilirsiniz.
Geotag Your Feed: Bulundugunuz yerin koordinatlarını girerek feedinizi,rssnizi Coğrafi olarak konulandırabilirsiniz.Bu sadece bulundugunuz yeri belli etmenizi sağlamaktadır.
Feed Image Burner: Rss okuyucularının görebilecekleri logunuz ya da avatarınız diyebiliriz.
Title/Description Burner: Eğer yabancı birinin RSS'ine abone olacaksınız ve açıklamasını değiştiremiyorsanız buradan değiştirmeniz mümkün.
Convert Format Burner: RSS formatını değiştirebilirsiniz baska formatta sizin okuyucular tarafından takip edilmesini sağlayabilirsiniz.
Content-Type Burner: Beslemenizin içerik türünü değiştirebilirsiniz.
Summary Burner: Besleme açıklamalarının boyunu ayarlayabilirsiniz hatta resim ekleyebilirsiniz.
Event Feed: Eğer bir tarih/takvim RSS'i giriyorsanız bunun için seçenekleri bulabilirsiniz. Örneğin eski etkinlikleri gizlemek mümkün
Tickerize Borsa: gibi kısaltmalar için özel sembol ekler. Ama şimdlik sadece ABD borsası için destek mevcut.
Amazon ID Burner: Amazon linklerine Amazon ID'sini ekler.


Alıntıdır.

Blogspot Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Domain ve hosta para saçma derdine son!

İlk olarak nasıl bir ' blog ' sahibi olacağınızı anlatayım..

Buraya tıklıyoruz ve hesabımızı oluşturuyoruz (site için) https://www.google.com/accounts/NewA...r&naui=8&hl=tr

Gmail,hotmail veya @msn uzantılı mailinizle üye oluyorsunuz..

Neden Blogspot ?

1- 20dk içinde indexlenme şansı
2- Sağlam bir blog oluşturulduğu zaman,kısa süre içinde,beklenildiğinden fazla hite sahip olabiliyoruz
3- Kullanımı kolay yönetim sayfaları ile hızlıca istediklerimizi yapabiliyoruz
4- Bloglar full seo kurulumlu olduğu için kısa sürede,birçok kelimede google'da üste çıkabiliyoruz. (blog içeriği ile ilgili)

neden blogspot diyenler için

daha 40 dakika önce açtığım blog 10 dakikada indexleniyor,1 günde hitler geliyor..



Sorularınız / sorunlarınız varsa,ilgilenebilirim..

Örnek sorular;

Soru : Bloğuma maus imleci,saat,chat vs eklemek istiyorum,ne yapmam lazım ?

Cevap : Şablon - Sayfa Öğeleri - Sayfa Öğesi Ekle - HTML/JavaScript

Soru : Bloğuma adsense kodlarını nereden ekleyeceğim ?

Cevap : Şablon - Sayfa Öğeleri - Sayfa Öğesi Ekle - Adsense

Soru: Bloğumun renklerini nasıl değiştirebilirim ?
Cevap : Şablon - Yazı Tipleri ve Renkler

İçerik için AdSense kullanan tüm yayıncılara daha hızlı web

Google'da, interneti daha hızlı hale getirme çalışmalarına çok zaman ayırıyoruz. Siteniz de bu sürecin dışında değildir. Bugün bu vizyonumuzun bir parçası olarak, tüm dünyadaki AdSense yayıncıları için büyük bir hız artışını bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.

Bir web sayfasındaki her türden öğe gibi, AdSense reklamları da genelde sayfanın yüklenme süresinde pay sahibi olur. Geçen yıl yaptığımız testler, AdSense'in, sık kullanılan web sitelerinin çeşitli sayfalarının yüklenme süresinde ortalama %12'lik bir artışa neden olduğunu gösterdi. Biz de bu durumu iyileştirmeye koyulduk. AdSense reklamlarını görüntüleyen web sitelerinin hızını artırmak amacıyla yeni bir reklam yayınlama tekniği geliştirmiş bulunuyoruz. Böylece reklam yayınlamak sayfanızdaki içeriği yavaşlatmayacak. Bu yavaşlamayı web sitelerinin çoğunluğu ve bir dizi tarayıcı için ortadan kaldırdığımızı ve sayfaların eskisine oranla bir saniye daha kısa sürede yüklendiğini saptadığımızı memnuniyetle bildiririz.

İşin en iyi tarafı ise, kodunuzda veya hesabınızda bir değişiklik yapmanızın gerekmemesidir. Daha kısa yükleme süresi herkes için otomatik olarak devreye girmiştir. Dolayısıyla, ziyaretçileriniz web sayfalarınızın hızında fark edilir bir artış görecektir!

Şu anda bu hız artışını, Google Chrome, Mozilla Firefox ve Microsoft Internet Explorer 8 kullanıcıları için tüm dünyada devreye sokuyoruz ve kısa bir süre içinde bu hız artışından yararlanan tarayıcılar listesini genişleteceğiz.

Ayrıca, bununla da kalmayıp hızı artırma konusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz sitenizi ve AdSense envanterinizi büyütmeye devam edebilirsiniz. Biz de buna mutlaka ayak uyduracağız.

Gönderen: Richard Rabbat - Ürün Müdürü

Arama Sonuçlarında Daha Fazla Yüksek Kaliteli Site Bulma

Bu makalenin AdSense yayıncılarımızın da ilgisini çekebileceğini düşündük. Bu yüzden bu iletiyi sizinle AdSense blogumuzda paylaşmak istedik.

Amacımız basittir: kullanıcıların sorgularına en alakalı cevapları olabildiğince hızlı bir şekilde vermek. Bu, internete her zaman yeni içerik girişi olduğundan (hem kaliteli hem de kalitesiz) algoritmalarımızın sürekli ayarlanmasını gerektirmektedir.

Yaptığımız değişikliklerin pek çoğu o kadar incedir ki çok az kişi tarafından fark edilmektedir. Ancak, geçtiğimiz günlerde sıralama sistemimizde çok büyük algoritmik bir geliştirme yaptık. Değişiklik fark edilir bir biçimde sorgularımızın %11,8'ini etkilediğinden, gelişmeleri kullanıcılara bildirmek istedik. Bu güncellemenin amacı, kullanıcılar için düşük değer sağlayan, diğer web sitelerinden içerik kopyalayan veya sadece pek yararlı olmayan düşük kaliteli siteleri daha alt sıralara indirmektir. Güncelleme, araştırmalar, ayrıntılı raporlar, özenli analizler vb. orijinal içerik ve bilgilere sahip yüksek kaliteli sitelerin de sıralamasını yükseltecektir.

Çok sayıda sitenin sıralaması etkilenmeden büyük bir geliştirme yapmamız mümkün değildir. Zorunlu olarak bazı siteler sıralamada yukarı çıkacak, bazıları ise aşağı inecektir. Google, gücünü dünyanın dört bir yanında oluşturulan yüksek kaliteli içerikten almaktadır ve sağlıklı bir web ekosistemini teşvik etme gibi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu nedenle, kalitesi yüksek sitelerin ödüllendirilmesi önemlidir ve bu değişikliğin yaptığı da tam olarak budur.

Bu güncellemenin geçen hafta lansmanını yaptığımız Personal Blocklist (Kişisel Engelleme Listesi) Chrome uzantısından aldığımız geri bildirimlere dayanmadığını belirtmemiz gerekmektedir. Ancak, algoritmamızın tanımladığı sitelerden oluşan Engelleme Listesi verileri karşılaştırılmıştır. Kullanıcılarımızın uzantıyı kullanarak açıkladıkları tercihlerin bu verilerle yüksek oranda tutarlı olması bizi çok memnun etmiştir. Chrome uzantısından en çok engellenen otuz kırk alan adını aldığımızda, söz konusu algoritmik değişikliğin bunların %84'ünü etkilemesi, kullanıcıların gördüğü yararlar için güçlü bir bağımsız doğrulama oluşturmaktadır.

Dolayısıyla, sıralama sistemimizde yaptığımız bu yeni geliştirme konusunda çok heyecanlıyız, çünkü bunun kullanıcıların sonuçlarımızda daha da yüksek kaliteli siteleri bulmalarını sağlama yönünde atılmış büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bir yılı aşkın bir süredir bu sorunlarla ilgileniyoruz ve son birkaç aydır da bu özel değişiklik üzerinde çalışıyoruz. Sonuçlarımızdaki sayfaların kalitesini önemli ölçüde geliştireceğine inandığımız pek çok başka güncellemeyle ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

Başlangıçta bu değişikliği yalnızca ABD'de hayata geçiriyoruz ve zamanla diğer yerlere de yaymayı planlıyoruz. Bu ve başka değişiklikler yaygınlaştıkça sizi haberdar edeceğiz. Her zaman olduğu gibi, Google Arama'yı geliştirmemize gerçekten yardımcı olan değerli görüşlerinizi bizimle paylaşmaya lütfen devam edin.

Yeni Arayüz Çarşambaları: Yeni Ana Sayfa

Yeni arayüzü tanıtan dizimizden de görmüş olabileceğiniz gibi, yeni AdSense arayüzündeki tüm ilginç ipuçları ve püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmanız için çok çalışıyoruz. Ayrıca, yeni özelliklere ek olarak, eski arayüzle de bazı benzerlikler istediğinizi biliyoruz. Bu nedenle, yeni arayüzdeki ana sayfanın eski arayüzde en çok hoşlandığınızı bildirdiğiniz özelliklerden bazılarını içerecek şekilde güncellendiğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.

Bugünden başlayarak, yeni arayüzde oturum açtığınızda, ana sayfada bir bakışta daha fazla kazanç bilgisi görecek ve gösterilen varsayılan raporu özelleştirebileceksiniz.





Artık bugünün, dünün, ay başından bugüne kadarki dönemin ve geçen ayın kazançlarının yanı sıra, henüz ödenmemiş ancak kesinleşmiş kazançları ve en güncel ödeme bilgilerini de görebileceksiniz. Kritik bir şeyi kaçırmamanızı sağlamak için, önemli uyarılar üst kısımdaki bir çubukta görüntülenecek.

Bize gelen yorumları temel alarak, en iyi kanallarınızı ana sayfada görüntüleme olanağı da dahil, başka geliştirmeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bulunmasını istediğiniz diğer pek çok özellik için bizi izlemeye devam edin! Forumumuzdaki sohbetlere katılarak veya hesabınızın üst köşesindeki "Sorun bildir" bağlantısını kullanarak, bize yeni arayüzle ilgili görüş bildirmeye devam edebilirsiniz.

Gönderen: Madhuwati Lagu ve Dan Banfield - AdSense Mühendisleri

Tüm zamanların en ünlü 5 hacker'ı

Jonathan James 

Hacker suçlaması ile tutuklanan, yargılanan ve hüküm giyen ilk 18 yaş altı bilgisayar kullanıcısı olan James 16 yaşında tutuklandı.

En ünlü aktivitesi: ABD savunma bakanlığındaki bilgisayarlardan birine bir arka kapı (backdoor) programı yerleştirdi, NASA bilgisayarlarından 1.7 milyon dolarlık yazılım çaldı.

Ceza aldı mı? 10 yıl ceza aldı, 6 aya indirildi ve iyi halden salıverildi. Bilgisayarlara dokunması yasak.


Adrian Lamo 

"Evsiz hacker" olarak adını duyuran Lamo'nun en çok ses getiren operasyonu New York Times ve Microsoft'un sistemlerine girmiş olmasıydı. Aynı zamanda Yahoo!, Bank of America, Citigroup ve Cingular sistemlerine de girmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Ceza aldı mı? 65,000 dolar ceza aldı, altı ay ev hapsi ve 2 yıl bilgisayara dokunmama hükmü verildi. Cezasını çekti, şu anda dışarıda.

Kevin Mitnick 

Kendi deyimi ile "abartılmış olan ününün kurbanı" olan Mitnick adalet bakanlığı tarafından ABD tarihinde en çok aran bilgisayar suçlusu olarak tanınıyor. Hakkında iki film yapıldı: Freedom Downtime ve Takedown.

En ünlü aktivitesi: Telefon sistemlerini hack'lemek ve Digital Equipment Corporation'ın bilgisayar ağına girip yazılım çalmak.

Ceza aldı mı? Beş yıl hapis, arkasından 8 ay bilgisayara dokunmama cezası aldı. Cezasını çekti, şu an dışarıda.

Kevin Poulsen 

Kod adı Dark Dante olan Poulsen'in en ünlü aktivitesi LA radio radyoevinin KIIS-FM telefon hatlarına girerek kendisine çekilişle bir Porsche ve başka bir dizi ödül kazandırması oldu. Federal veritabanına girmek isterken yakalandı.

Ceza aldı mı? Beş yıl hapis. Şu anda dışarıda ve gazeteci olarak çalışıyor.

Robert Tappan Morris 

Dünyanın ilk solucan yazılımı olan Morris solucanının yaratıcısı olan Robert Tappan Morris bu programı aslında "internetin ne kadar büyük olduğunu test etmek için" yazdığını iddia etmekte olsa da programın çok büyük sayıda bilgisayara yayılıp ağları çalışmaz hale getirmesi sonucu yakalandı.

Ceza durumu: Üç yıl ceza aldı. 400 saat amme hizmeti yaptı ve 10.500 USD ceza ödedi.

26 Mart 2011 Cumartesi

ADTECH İLE ADSENSE ARASINDAKİ FARK

ADTECH İLE ADSENSE ARASINDAKİ FARK

Adtech nedir? Nasıl çalışır? Biraz bilgi verebilir misin?
Adtech, Adsense mantığı ile çalışır.
Ama Adtech’in, tıklama başına verdiği ücret standarttır.
Şu an Adtech reklamlarında çıkan reklamların yarısından çoğu Adtech’in kendi siteleridir.
Adtech, sadece Türkiye’de bilinir ve bunun için Adsense’den biraz daha geridedir.

Adtech, siteleri neden anında kabul eder?

Saten Adtech sadece Türkiye’de kullanılır ve daha yeni yeni kullanılmaya başlanmıştır. Kabul etmeme gibi bir lüksü yoktur. + kendileri kabul etmiyorlar, sistem tarafından otomatik olarak gözden geçirilmeden kabul ediliyor

Adsense nedir? Nasıl çalışır? Biraz bilgi verebilir misin?

Adsense, tüm dünyaca tanınmış, bu sektörün en iyisidir.
Adsense, tıklama başına standart bir ücret vermez; bazen 0,01 $, bazen 0,5 $, bazen 1 $ ve bazen daha üstü…
Adsense neden siteleri gözden geçirerek kabul eder?
Çünkü Adsense, dünya çapında kurumsallaşmış ciddi bir kurumdur. Her önüne gelen siteyi kabul etmek istemez.

Adtech’in Adsense’den güzel yanları nelerdir?
Adtech her siteyi anında kabul eder, Adsense her siteyi kabul etmez; kabul ve red cevabını minimum 1 hafta içinde yollar.
Adtech reklamlarına kendi bilgisayarınızdan istediğiniz kadar tıklarsanız Adtech buna kızmaz. Ama Adsense reklamlarına kendi bilgisayarınızdan yanlışlıkla bile tıklarsanız bu sizin ban sebebiniz olabilir.
Adtech, paranızı istediğiniz zaman yollar, Adsense 100 $’a ulaştığı zaman.


Adsense’nin Adtech’den güzel yanları nelerdir?
Adsense, tıklama başına standart ücret vermez; Adtech’ten kat kat daha çok para verir.
Adsense’de bağlantı reklamları,tavsiye reklamları, özel arama diye özel alanlar vardır ama Adtech’te yoktur

24 Mart 2011 Perşembe

İnternette Bulunabilir Olmak

Belki farkında değilsiniz ama internet üzerinden hergün binlerce kişi sizin ürünleriniz veya hizmetlerinizle ile ilgili aramalar yapıyor. Webdeki başarının sırrı ise bulunabilir olmak. Dolayısıyla hedef kitlenizi ürün ve hizmetlerinizle buluşturmanın en önemli araçlarından biri de SEO dur. Evet online reklam yapabilirsiniz, çeşitli görsel ve işitsel medyalarda da websitenizin reklamını yapabilirsiniz, belki basın bültenleri hazırlıyorsunuz vb. Ama unutmayın bunlar yatırım gerektiren konular. Reklam yatırımınız bittiği zaman site trafiğinize de veda etmek zorunda kalacaksınız.

Web üzerindeki trafiğin %80 üzerinde arama motorlarından oluştuğu kabul edilirse, bu konunun önemi bir kez daha ortaya çıkacaktır.

Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki arama sonuçlarında en çok tıklananlar ilk 3 sıra, daha sonra ilk 10... Dolayısıyla hedef ilk önce ilk 10'a girmek ve daha sonra ilk 3'ü hedeflemek olmalı...

Şunu Unutmayın:
Arama motorları kullanıcılarına aradıkları kelimeler bazında en çok fayda sağlayacak doğru içerikli sayfaları sunabilmeyi hedefler. Arama motorlarını yanıltmaya çalışmayın. Gereksiz ve arka arkaya kelime dizinlerinden kaçının. Öncelikle ziyaretçileriniz için özgün içerikler sunmaya odaklanın. Aksi taktirde enerjinizi boşa harcamış olacaksınız.

Web'de bulunabilir olmanız dileğiyle...

Web 3.0 Nedir? SEO ve Web 3.0 Özellikleri Nelerdir?

Yeni bir çağ: Web 3.0
Hızla akıp giden zamanla birlikte, değişen bir çok kavramın başında şüphesiz web gelmektedir. İnternetin doğuşundan sonra yavaş yavaş ne işe yaradığı, ne için kullanıldığı anlaşılmaya çalışılırken birileri bu çağı Web 1.0 olarak isimlendirmiştir. Bu çağda belirli internet sitelerinin mevcut olması, ihtiyacımız olduğunda bu sitelere girip işimizi görüp ve çıkmamız yeterliydi. Web 1.0 ‘da insan faktörü internet içerisinde önemli bir rol oynamıyordu. İnsanların merakı, gelişen web teknolojileri, ihtiyaçlar ve düşünceler bu kalıbı kırarak yeni bir olgu oluşturdu: Web 2.0. Bu olgu ile birlikte insan faktörü internet kavramı içerisinde aktif olarak rol almaya başladı ve bireyler duygu, düşünce ve fikirlerini internet sitelerine aktarabildiler. Bir çok dev isim insan faktörünün aktif olarak rol almasıyla şahlandı adeta yeniden doğdu. Sık sık dilimizden düşürmediğimiz facebook, twitter, friendfeed, blogger gibi içeriklerini insanların oluşturduğu siteler web 2.0 çağı için birer örnek oldu. Şimdilerde ismini yavaş yavaş duymaya başladığımız yeni bir kelime var: Web 3.0
Nedir bu web 3.0 ?
Web 3.0 olarak nitelendirdiğimiz, serinin devamı niteliğinde olan bu kavram aslında BİZİZ. Yani insanlar. Bu düşünceden yola çıkarak bizi içerisinde barındıran bir olgudan bahsediyoruz. Dilerseniz yaklaşan web 3.0 çağını daha iyi anlayabilmemiz için örnekler verelim:

İlk örneğimiz yakın zamanda kullanmaya başlayacağımız, üzerinde çok şey yazılıp çizilen Google Wave. Google Wave bir insanın sık sık gerçekleştirdiği (mail kontrolü, haber okumak, blog yazmak, yorum yazmak, video izlemek vb) eylemleri bir bulut altında toplayarak bizlere sunması diye açıklayabiliriz. Durum böyle olunca tek ekrandan bir çok noktaya sıçrama yapabileceğiz. Google wave kullanarak arkadaşınızın blog sayfasında ki yeni başlığa kolaylıkla yorum yapabileceksiniz. Bu işlemler bize bir çok noktada inanılmaz faydalar sağlayacaktır.

Arama motorları sizin ne arayacağınızı bilecek! Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Biraz daha açacak olursak. Yapmış olduğunuz aramaların, gelecek aramalara katkısı şuan yok denecek kadar az. Ama web 3.0 çağında her aramanız bir sonra ki aramanıza eşlik edecek, bağlantılı olacaktır. Arama motorları neden o an neden kullanıldığını anlayacak ve bu konuda size yardımcı olacaktır desek abartmış olmayız değil mi?
Arkadaşınızla kafeterya’da oturuyorsunuz. Bol köpüklü kahveyle birlikte hoş bir sohbet içerisindesiniz. Tam bu sırada telefonunuza ya da bilgisayarınıza bir mesaj geliyor ve şuan sizinle aynı kafede olan arkadaşlarınız facebook, twitter, friendfeed vb ağlardan size ulaştırılıyor. İşte buna web 3.0 denir. Web ‘in insan hayatıyla birleştirilmesi. Bir gün yaşanacağını bilmek mutluluk verici öyle değil mi?

İnternetten alış-veriş yapmayanımız yoktur. Özellikle ben ihtiyacım olan bir çok şeyi internetten alıyorum. Hem zahmetsizce oluyor hemde zaman+para+enerji tasarrufu sağlamış oluyorum. Peki web 3.0 da alış-veriş nasıl bir boyut kazanacak sizce? Web 3.0 kavramıyla internetten alış-veriş daha da farklı bir modele bürünecek. Daha önce almış olduğunuz bir ayakkabı bir sonra ki ayakkabı seçiminizde aktif rol oynayacak ve siz ayakkabılara bakarken daha önce ki ayakkabınızın renk, model ve desenleri ön plana cıkartacak diğer ayakkabıları göreceksiniz. Kimbilir belkide sizinle birebir uyuşan bir modeliniz o alış-veriş sitesinde olacaktır ve aldığınız elbiseyi üzerinde deneyebileceksinizdir. Çok mu abarttım :)
Verdiğim bu örnekler web 3.0 mantığını az da olsa anlamanız içindi. Gelelim asıl konumuza.

SEO ve web 3.0
Title, keywords, description, htaccess, etiketler, backlink, sandbox, ban, özgün içerik gibi terimler SEO için çok sık duyulan ve kullanılan kelimelerdir. Ancak web 3.0 da olay biraz daha farklı olacak ve web sayfaları sadece sayfa olarak değil sayfa içerisinde yer alan kelime ve cümleler olarak ayrı bir anlam ve boyut kazanacaktır. Arama motorları sayfa içerisiden bulunan cümlelerin nelerden bahsettiğini anlayabilecek, özne, yüklem, sıfat gibi değerleri çok daha iyi bir şekilde analiz edecektir.
Web 3.0 da kopyala/yapıştır ile bir site ilk sıralara yükselemeyecek. Özgün içerik şimdi nasıl tahtını koruyorsa web 3.0 da daha bi önem kazanacaktır. Mantık sınırlarını biraz zorlamamız gerekirse karşımızda sadece bir robot değil bizi ve istediklerimizi anlamaya çalışan bir yapının olduğunu düşünsek iyi olur.

Özellikle yazılımcılar RDF, RDF-S,OWL ve SPARQL dillerine hakim olmaya çalışacaklardır. Bu diller metinleri veya yazı parçacıklarını anlamlandırmaya yaramaktadır. Yani Özne, yüklem, nesne diye ayırt ederler. Gerçi bu RDF’in mantığıdır zaten. OWL daha anlaşılır olmasından RDF yerine şu son zamanlarda rabet görmektedir. SPARQL ise SQL’den biraz daha esnek olarak tasarlanmıştır. Bir sorgulama dilidir. Şuan da W3.org RDF uyumluğunu denetleyebilecek bir kontrol servisi sunmaktadır. Yani RDF sayfalarınızı w3.org üzerinden standardizasyonunu kontrol edebilirsiniz. Bu dilleri öğrenmek için eminim hepinizde bir heves uyanmıştır. Şimdiden yol alıyım. 2010’a kadar uzmanlaşırım ama maalesef internet üzerinde bu diller ile ilgili pek Türkçe kaynak bulamazsınız. Pek değil ben şimdiye kadar rastlamadım desem yeridir.

Sonuç
Hergün yığınla veri girişi olan bir dünyayı daha kullanılabilir yapacak olan bu kavramı şimdiden anlamaya çalışmak rakiplerimiz için bir adım önde olmak demek olacaktır ki bu da bizlere faydası sayılamayacak kadar artı değer katmış olacaktır. Son söz: Gelecek web 3.0 ‘da!

Sitenizi Arama Motorlarına Bedava Kayıt Edin

Web sitenizi yaptınız, belki büyük emek harcadınız ama sitenize gelen giden yok? "İnsanlar sizi nasıl bulacak?" gibi sorularla boğuşuyorsunuz ve ilk aklınıza gelen "arama motoru kayıt" yaptırmanız gerektiği. Kesinlikle haklısınız. Peki ama; Arama Motorlarına Nasıl Kayıt Yaptıracaksınız? Aslında bu sorunun cevabı çok basit. Eskiden manuel olarak arama motorlarına gire ve site ekle düğmelerinden web sitelerimizi arama motorlarına kayıt ederdik. Bu yöntem halen çalışsa da oldukça verimsiz ve uzun süre beklemenize neden olacak bir yöntemdir. Yapılacak şey çok basittir. Bir arkadaşınızdan veya daha önce arama motorlarına kayıt olmuş varsa bir başka sitenizden yeni açtığınız siteye link vermek. Linki aldığınız site sık güncellenen veya arama motorlarının sık uğradığı bir site ise hiç merak etmeyin en kısa sürede yeni siteniz arama motorlarına kayıt olmuş olur. Bunun mantığı gelişmiş teknolojiler kullanan arama motorlarının siteleri sık sık ziyaret ederek linkten linke atlamasıdır. Yeni bir site görükleri zaman hemen bunu fark ederler ve kayıtlarına alırlar.

Siteni binlerce arama motorlarına ekle !

Bir çok web sitesi bu tarz cümleler ile oldukça yüklü paralar kazandılar ve kazanmaya devam ediyorlar. Googleda Yuksel bunun yararsız ve gereksiz olduğunu sizlere bildirmekten gurur duyar. Öncelikle bu kayıtlar için otomatik çalışan programlar kullanmakatadırlar ve bu programların hiçbiri büyük arama motorları tarafından kaale alınmaz. Ayrıca binlerce arama motoruna eklenmeniz gerekmemektedir. Şu an Google, Yahoo ve Bing (msn live) arama motorları internet arama sonuçlarının %90'ından fazlasını vermektedir. Pazar payları anlamında her geçen gün rakamlar değişsede Dünya çapında %50'nin üstünde ki pazar payı ile google birinciliği uzun süredir kimseye vermemektedir. Bu rakamın Türkiye'de %80'lerin üzerinde olduğu varsayılmaktadır. Kısacası Türkiye için konuşursak, google arama motoruna kayıt olmanız demek başka bir arama motoruna kayıt olmanızı gerektirmeyeceği anlamına gelebilir.

Sistematik Kayıt Yalanı !
Biraz önce bahsetmiş olduğumuz bazı web siteleri sizleri binlerce arama motoruna kayıt etme yalanıyla kandırmakla kalmayıp, sistematik kayıt, haftalık kayıt, güncel kayıt gibi yalanlarla ceplerini para ile doldurmaktadırlar. Şu gerçeği lütfen unutmayın. Arama motorlarına bir kere kayıt oldunuz mu, bir daha kayıt olmanıza gerek yoktur. Hatta bu tarz girişimleriniz arama motorlarını boş yere meşgul etmenizden dolayı hoş karşılanmayacaktır.

Googleda Yuksel sizleri arama motoru kayıt derdinden kurtarmak için sizler icin arama motorlarına otomatik kayıt sitelerini asagıya listeledi.

Arama Motorlarına Bedava Kayıt Siteleri

http://www.evrsoft.com/fastsubmit/myezsubmit.cgi

http://www.addpro.com/submit30.htm

http://freewebsubmission.com/

http://www.submitexpress.com/submit.html

http://www.compucert.com/internet-promotion.html

http://www.addme.com/submission/free-submission-start.php

SEO Teknikleri

SEO Teknikleri

Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için tüm dünyada bütün ülkelerde bilinçli veya bilinçsiz çeşitli yöntemler uygulanarak SEO çalışması yapıldığını görüyoruz. Aslında bilinen adıyla bu yöntemler "Black Hat SEO" ve "White Hat SEO" teknikleri olarak ikiye ayrılmış durumda.

"Black Hat SEO" Teknikleri:
"Black Hat" bilgisayar sistemlerini yanıltmaya yönelik yapılan çalışmalara verilen isim diyebiliriz. "Black Hat SEO" tekniği arama motorlarını yanıltmaya yönelik yapılan çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar "Link Farms" (Link Çiftliği), "Keyword Stuffing" (Kelime Dolgusu) gibi çeşitli kavramlar.

Arama motorlarının sayfa ve tag'ler içerisinde geçen kelimelere karşı duyarlı olduğunu bilen bazı SEO'lar tag'lere kelime dolgusu, ve/veya sayfa içerisinde gizlenmiş ardı ardına tekrar eden kelime dolgularıyla arama motorlarını yanıltmayı hedeflerler. Arama motorları aranan kelimenin en yoğun olduğu sayfaları üst sıralara çıkartmak isterler ki böylece arayan kişiye en ilgili sonucu sunmuş olsunlar. Bu mantığı kavrayan kişilerce HTML yapısına birçok kelime gizlendiğini farkediyoruz. Arama motorları (özellikle Google) bu şekilde çalışan SEO'lara karşı önlemler almış durumda (ve sürekli bu konu hakkında çalışmalar yapıldığı bilinir). Ve bu tip hareketler sitenin indexten çıkartılmasıyla ceza görüyor. Dolayısıyla harcanan efor ve para boşa gitmekle beraber, tekrar indexlenmek için arama motoruna bir özür borçlu oluyorsunuz. Tabii özürünüz kabul görüp tekrar indexlenmenin bir garantisi de yok aslında..

"White Hat SEO" Teknikleri:
"White Hat" "Black Hat" e tam karşı bir tanım. "White Hat SEO" Arama motoru optimizasyonu için uygun bir tasarım, doğru tag optimizasyonu ve HTML yapısı, dikkatli ve bilinçli hazırlanmış metinler ve dürüst bir içerik sunar. "Black Hat SEO" arama sonuçlarında kısa sürede etkisini yitirse de "White Hat SEO" uzun bir süre listede üst sıralarda yer alacaktır.

Google’da Ust Siralara Nasıl Cıkılır?

İnternete her gün büyük miktarda yeni içerik ekleniyor. Haberler, fotoğraflar, videolar ve çeşitli makaleler ile içerik zenginleşiyor. İnternet siteleri ve forumlar boş durmuyor, işin içine bir de Facebook, Twitter, MySpace gibi sosyal ağları kattığınızda eklenen içeriğin inanılmaz boyutları, arama motorlarının giriştiği işin çapı büyüleyici bir hal alıyor.

  Kullanıcılar, profesyonel yayınlardan çok daha fazla içerik giriyor. Ancak bu içeriğe ulaşmanın yolu arama motorlarından geçiyor. Haliyle küçük bloglar ve yeni kurulan siteler için arama motoru optimizasyonu, büyük önem kazanıyor.


  Profesyonel sitelerin düzenli ziyaretçileri en önemli trafik kaynakları oluyor. Ancak yine de arama motorları ve özellikle Google yeni kullanıcıların keşfetmesi için en önemli kaynak. Kullanıcıları için de aradıklarını bulmanın en önemli aracı.


  Google arama motoru da internete eklenen bu trafik içerisinde aradıklarımızı bize sunabilmek için durmaksızın değişiyor. Peki Google’da neler değişti, arama motorunda nasıl üst sıralarda yer alınır? İşte makalemizde bunları anlatıyoruz…


  Kodlar ne kadar sık değişiyor?


Google arama motorunun gerçek sırları, Google’ın belirli çalışanları hariç hiç kimse tarafından bilinmiyor. Çalışanların çoğu farklı projeler üzerinde ama şüphesiz en önemli Google projesi arama motorundan başkası değil.

  Sırlarını açıklamamakla birlikte Google genel kaideleri ve değişiklikleri kısmen de olsa duyuruyor. Google çalışanlarının köşe yazıları ve internet yayıncılarının Google tecrübeleri de arama motoru optimizasyonu konusunda yol gösterici oluyor.


Arama motoru optimizasyonu ya da Search Engine Optimization: SEO, bütün internet sitelerinin dikkat etmesi gereken bir iş. Değişiklikleri devamlı takip etmek gerekiyor çünkü bir yıl önce öğrendiğiniz pek çok şey artık işe yaramıyor.


Google arama motorunun kodları üzerinde çalışan mühendisler, aynı kodları 6 ay sonra gördüğünde yarısı değişmiş oluyor!


Google Caffeine’in farkları


Google’da en son büyük değişim Caffeine ile gerçekleşiyor. Caffeine, Bing gibi teknolojik açıdan güçlü rakiplerin boy göstermesiyle birlikte Google’ın en büyük hamlesi oldu. Bing henüz yaygınlık olarak Google ile yarışamasa da kullanıcıların görmediği teknolojik bir savaş devam ediyor.


2009 Ağustos ayında duyurulan değiştirilmiş Google arama motoru, o günden bugüne gelişti ve artık kısıtlı sayıda sunucuda kullanımda.


Caffeine, Google’ın geleceği ve en önemli özelliği daha hızlı olması. Bu hız milisaniyelerle ölçülse ve kullanıcılar tarafından farkedilmese de toplam etki olarak Google için kritik önem taşıyor.


Caffeine özellikle gerçek zamanlı arama ve sosyal ağlar üzerindeki kaynaklara yoğunlaşıyor. Yani sosyal ağ etkinliğinin ve içeriğin ağlarda bolca paylaşılmasının çok önemli olduğu ortada.


Google ve Google Caffeine kıyaslama araçları


Google Caffeine ile normal Google’ı kıyaslamak için şu sitelerden faydalanabilirsiniz: comparecaffeine.com, comparegoogle.com, facesaerch.com/caffeine. Bu araçlar ile durumu biraz daha iyi anlayabilirsiniz.


Evet, önceden de belirttiğimiz gibi google Caffeine ile birlikte Google hıza önem veriyor. Sadece arama sonuçlarını sunmaktaki hıza değil, internet sitelerinin hızına da önem veriyor.


Eğer hızlı çalışan bir internet siteniz varsa üst sıralara çıkmanız daha kolay. Hantal, yavaş çalışan bir site iseniz, Google sizi aşağılara itecek. Bundaki temel mantık son kullanıcının ve Google’ın işinin kolaylaşması. Ama şu ihtimal de var: Google arama motorunu kandırmak ve işe yaramaz siteleriyle üst sıralara çıkmak için çöplük kod dolduran sahtekarları piyasadan silmek! Google hızlı site, temiz kod istiyor ve bu herkesin yararına.


Markanın önemi çok büyük


Google’ın markaya verdiği önem de artıyor. Bir sitedeki sayfaların içerdiği bağlantılar ve içerik haricinde, ana alan adının gücü, güvenilirliği, istikrarı ve yaşı da daha önemli hale geliyor.


Bu sonradan site açanların işinin biraz daha zorlaşması demek oluyor. Ancak önceden de belirttiğimiz gibi Google için dürüstlük çok önemli, temiz, düzgün ve dürüst bir site ile üst sıralara çıkabilirsiniz.


Burada içeriğin önemi ön plana çıkıyor. Caffeine her ne kadar sosyal ağlara ve Twitter, Facebook, MySpace gibi sitelerde yer alan paylaşımlara baksa da, site içeriğine verilen önemi arttırmış durumda.


Neden dürüstlük diyoruz? Temiz kod diyoruz? Çünkü Caffeine kısa süreliğine haksız avantaj sağlamak için sahte içerik veya bağlantı dolduran siteleri yerin dibine sokmak için geliştirildi. Google hile yapanları geç keşfedebilir, ama bir kez keşfettiğinde kolay kolay affetmiyor. Kendi çıkarınız için Black SEO denilen, kolay yol vaat eden hizmetlerden uzak durun…


Önemli: Alan adı ve anahtar sözcükler


Google’a gelen Caffeine güncellemesiyle birlikte alan adının içerik ile ilgili bağlantısı da önem kazandı.


Alan adınızı seçerken, kullanıcıların o konuda arama yaparken yazacağı terimleri düşünün ve buna göre seçim yapın. Eğer içeriğiniz de zenginse o konuda üst sıralarda siz çıkacaksınız.


Artan içerik ile birlikte arama terimi sayısı da arttı. Bu yüzden Google’ın endeksi eskisine göre büyük. Elbette popüler terimler, aranan konular ya popüler gündem oluyor, ya da klasik merak edilen konu başlıkları.


Sitenizde anahtar sözcük ve içerik tanımı kullanırken de abartıya kaçmayın, Google abartıyı ve yalanı cezalandırıyor. İçeriğinizde ne varsa onu yazın yoksa Google algoritmaları içerik ile anahtar kelimeleri kıyaslayıp uymadığını görecek ve bunun sonucunda aşağı sıralara gömüleceksiniz… Yapmayın.


HTML, CSS ve dahası…


Sitenizde daha fazla CSS yani Cascading Style Sheets kullanmak mantıklı ve avantajlı.


HTML miktarını azalttığınızda, Google aramalarında üste çıkacaksınız çünkü siteniz hafifleyecek ve hızlanacak.


Kullandığınız stilleri harici CSS dosyasına bağlamakta şu kodu kullanabilirsiniz:


link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”style. css”


JavaScript kodunuzu HTML gövdesi içine koymazsanız, indirme sürelerini hızlandırırsınız:


script type=”text/javascript” src=”functions.js”>
Sitenizin kodlarında gereksiz karakterleri ve boşlukları temizlerseniz daha hızlı hale gelirsiniz. Bu iş için iki kullanışlı araç ile tanışmadıysanız biran evvel tanışın: JSMin ve YUI Compressor.


Görseller, sıkıştırma ve sunucu mekanı


Sitenizde görseller düşük boyutlu thumbnaillar olarak görünür ve tıklanınca yükleyip açılırsa hızınız büyük miktarda artar. Keinlikle BMP türü şişkin formatlar kullanmayın, JPG, PNG ve GIF tercih edin.


İçeriğinizi Apache web server 1.3 üzerinde mod_gzip kullanarak, Apache 2.x sürümlerinde de mod_deflate kullanarak sıkıştırabilirsiniz. Sayfaların boyutu yüzde 70'e kadar küçültülebilir.


Elbette hızlı bir sunucuya ihtiyacınız var. Ama bunun ötesinde .tr alan adlı bir site işletiyorsanız ya da Türkiye’ye yönelik yayın yapıyorsanız sunucunuzun Türkiye’de yer alması da önemli. Yurtdışı çıkışı kötü ve yurtdışı sunucular inanımaz ucuz olsa da bu engel yüzünden her zaman beklenen performansı veremiyor.


Son olarak Google’ın Keyword aracından faydalanmayı ihmal etmeyin ve daha fazlası için CHIP Online’ı takip edin.

Japonya Depreminin Sesi

11 Mart günü Japonya'da gerçekleşen 9,0'lık depremin deniz altıda kaydedilen sesi ortaya çıktı. Dünya Bilim ve Teknoloji Japonya Ajansı tarafından kaydedilen ses, 16 kez hızlandırılarak insanın duyabileceği frekansa getirildi.

Video:

Evliya Çelebide Unutulmadı !!

Dünyanın Bir Numaralı Arama Motoru Olan Google 'den Bir Jest Daha ...
Evliya Çelebi'yi doğumunun 400. yılında özel günler de yerverdiği logosunu  Evliya Çelebi Olarak Değiştirdi




Peki Evliya Çelebi Kimdir :

Doğum 25 Mart 1611
İstanbul , Unkapanı
Ölüm 1682
Mısır

Evliya Çelebi (Osmanlı Türkçesi: اوليا چلبي) (d. 25 Mart 1611, İstanbul - ö. 1682, Mısır), 17. yüzyılın önde gelen gezginlerindendir. Kırk yılı aşkın süreyle Osmanlı topraklarını gezmiş ve gördüklerini Seyahatnâme adlı eserinde toplamıştır.

25 Mart 1611'de İstanbul'un Unkapanı semtinde doğdu. Babası Derviş Mehmed Zilli, I. Süleyman’dan I. Ahmed’e kadarki padişahların kuyumcubaşılığında bulunmuş ve seferlere katılmıştır. Çelebi ailesi aslen Kütahyalı olup, fetihten sonra İstanbul'a yerleşmiştir.

Evliya Çelebi, çok iyi bir öğrenim gördü. Önce mahalle mektebine gitti. Daha sonra Şeyhülislam Hamit Efendi Medresesi'ne girdi. Burada yedi yıl okuduktan sonra saraya özgü bir okul olan Enderun'a devam etti.

Okul öğreniminin dışında özel hocalardan Kur'an, Arapça, güzel yazı, musiki, beden eğitimi ve yabancı dil dersleri aldı. Kur'an'ı ezberleyerek hafız oldu.

Evliya Çelebi, öğrenimini bitirdikten sonra sarayda görev aldı. Yaptığı işlerle padişah ve devlet ileri gelenlerinin beğenisini kazandı. Bu yüzden çok yüksek görevlere getirilmesi düşünülüyordu.

Evliya Çelebi'nin düşünceleri ise çok farklıydı. Daha küçük yaşlarından itibaren içinde müthiş gezi arzusu vardı. Yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak istiyordu. Bu yüzden sarayda fazla kalamadı. Kendisinin anlattığına göre bir rüya üzerine meşhur gezilerine başladı.

İlk gezisini, İstanbul ve çevresine yaptı. Daha sonra İstanbul dışına çıktı. Artık, gezileri birbirini izliyordu. Tam elli yıl boyunca durmadan gezdi. Gezdiği yerler arasında o zamanki Osmanlı İmparatorluğu sınırları içerisinde yer alan hemen hemen bütün yerler vardı.

Evliya Çelebi, bu gezileri sırasında çok ilginç yerler gördü. Yeni insanlarla tanıştı. Birçok olayla karşılaştı. Karşılaştığı ilginç olayları okuyucuya anlatarak kitabına renk kattı.Gezileri sırasında birçok kez ölümle burun buruna geldi. Savaşlara katılarak hem savaşları hemde o yerleri anlattı. Gezmek için gittiği son yer Mısır oldu. 1682 yılından sonra vefat etti.

Evliya Çelebi'nin bugün bile önemini taşıyan Seyahatnamesi işte bu gezilerin ürünüdür.

Seyahatname (سياحت نامه), Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılmış olan çok ünlü bir gezi kitabıdır. 10 ciltten oluşur.

Gerçekçi bir gözle izlenen olaylar, yalın ve duru, zaman zaman da fantastik bir anlatım içinde, halkın anlayacağı şekilde yazılmış, yine halkın anlayacağı deyimler çokça kullanılmıştır.

Evliya Çelebi, Seyahatnâme'sinde gezip gördüğü yerleri kendi üslûbu ile anlatmaktadır. Evliya Çelebi'nin 10 ciltlik Seyahatnâme'si, bütün görmüş ve gezmiş olduğu memleketler hakkında oldukça önemli bilgiler içermektedir. Eser bu yönden Türk Kültür tarihi ve gezi edebiyatı açısından önemli bir yere sahiptir.

Harry Houdini kimdir? Google, Harry Houdini için özel bir logo hazırladı. Harry Houdini için hazırlanan logo, sitenin anasayfasında yayınlanıyor.

Dünyanın internet arama devi Google, Harry Houdini için bugün bir logo tasarladı. Google.com.tr, Amerikalı sihirbaz olan Harry Houdini için logo çizdi ve ana sayfasından Google kullanıcılara sundu.
Logoya tıklandığın Google'daki Harry Houdini arama sonuçları görüntüleniyor. Google'ın önemli insanların doğum günleri için yaptığı bu uygulama, Google kullanıcıları tarafından takdir görüyor.
Google'ın Paul Cézanne'nın 137. yaş günü için çizdiği logoda kırmızı renk tonları  bulunuyor. Logoyu sayfamızdan da inceleyebilirsiniz.
harry-houdini.20110324081158.jpg
1874-1926 yıllları arasında yaşamış Amerikalı sihirbaz, öncülerdendir. Sinemada Tony Curtis canlandırmıştı."
"Ayrıca çok güçlü kolları vardı. Adamı zincirlerderdi suyun içine koyarlardı, anında çıkardı dışarı ama seyirci heyecanlansın diye sahneye hemen çıkmazdı. 2-3 dakika bekleyip sahneye çıkardıki millet dehşete kapılmış olurdu. büyük adamdı rahmetli. Nur içinde yatsın"
"Gelmiş geçmiş en iyi sihirbaz denir kendisi icin, bugun sihirbazların tipik olarak yaptıkları bir çok numarayı ilk Houdini bulmuştur. (Adam kesmece vs.) Garip bir ölümü vardır, garip bir yaşamı olduğu gibi. Karısı sonra ruhunu çağırmaya yeltenmiştir, Houdini'nin ruhu da gelmemiştir. Sonlara doğru karısının iyice akıl zaafiyeti içine düştüğü söylenir."
"Seinfeldin bir bölümünde erektil disfonksiyonu üzerine yorumlar yapılmış eski sihirbazlardan. Tabi ne derece doğru bilemeyiz."
Harry Houdini kimdir?
(1874-1926). Houdini tak­ma adıyla sihirbazlık ve gözbağcılık gösterileri yapan Erik Weisz, özellikle her türlü zincir, ip, kelepçe gibi bağlardan ve kilitli sandıklar­dan kurtulmakla ün kazanmıştı.
Macaristan'dan ABD'ye göç etmiş yoksul bir haham olan babası ölünce. Erik ip cam­bazlığı ve gözbağcılıkla ailenin geçimini sağla­maya çalıştı. Yaptığı işi çok ciddiye alıyor, bu konuda bulabildiği her kitabı okuyordu. Fransız gözbağcı Robert Houdin'den esinle­nerek Houdini adını aldı. Başarısı üç buluşa dayanıyordu: Çoğu kilitlerin içi aslında çok basitti, çok az insan çözülemeyecek düğümler atabiliyordu ve kelepçeler belli bir biçimde duvara vurulduğunda açılıveriyordu. ...devamı için buraya tıklayın
65854864786.jpg

20 Mart 2011 Pazar

ARAMA MOTORLARINA KAYIT İÇİN SEÇME ADRESLER

http://search.yahoo.com/info/submit.html Yahoo! Search

2.http://search.msn.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD2 MSN

3.
http://www.google.com/intl/en/addurl.html Google

4.http://www.about.com/gi/pages/homehc.htm#c4 About

5.http://www.dmoz.org/add.html Open Directory

6.http://www.accoona.com/submit.html Accoona

7.http://www.exactseek.com/add.html ExactSeek

8.http://www.scrubtheweb.com/addurl.html ScrubTheWeb

9.http://www.snap.com/about/site.php?last_link_type=about Snap

10.http://www.searchsight.com/submit.htm SearchSight

11.http://www.searchit.com/addurl.htm SearchIt

12.http://www.buzzle.com/suggest_basic2.asp Buzzle

13.http://www.entireweb.com/free_submission/ EntireWeb

14.http://www.whatuseek.com/addurl-secondary.shtml What U Seek

15.http://www.ezilon.com/ezilon_url_submission.htm Ezilon

16.http://www.gimpsy.com/gimpsy/searche...check_free.php Gimpsy

17.http://www.dirone.com/add_link_m.php dirOne

18.http://www.websquash.com/cgi-bin/sea...l?Mode=AnonAdd WebSquash

19.http://www.abilogic.com/how-to-suggest-a-site.php AbiLogic

20.http://addurl.amfibi.com/ Amfibi

21.http://www.01webdirectory.com/submit.htm 01WebDirectory

22.http://www.netinsert.com/en/insert.html NetInsert

23.http://www.mavicanet.com/ MavicaNET

24.http://www.searchhippo.com/addlink.php SearchHippo

25.http://www.worldsiteindex.com/ World Site Index

26.http://www.dailyorbit.com/add.htm DailyOrbit

27.http://www.nationaldirectory.com/addurl/ NationalDirectory

28.http://www.tygo.com/websites/FreeSubmitURL.aspx TYGO

29.http://www.mixcat.com/addurl.php MixCat

30.http://www.aeiwi.com/submit.html Aeiwi

31.http://www.illumirate.com/add_your_site_exp.cfm IllumiRate

32.http://www.infotiger.com/addurl.html Info Tiger

33.http://www.towersearch.com/addurl.php TowerSearch

34.http://www.splatsearch.com/submit.html SplatSearch

35.http://www.subjex.net/submit_url.html Subjex

36.http://www.qango.com/dir/addurl.html Qango

37.http://www.zeezo.com/Listings/New.aspx Zeezo

38.http://www.canlinks.net/addalink/ CanLinks
39.http://www.webbieworld.com/signup.asp WebbieWorld

40.http://www.searchking.com/add_new.htm SearchKing

41.http://www.amray.com/cgi/amray/addurl.cgi AMRAY

42.http://www.go4.it/listing.asp Go4.it

43.http://www.cipinet.com/addurl.html Cipinet

44.http://www.hedir.com/submit-help.html Hedir

45 http://www.walhello.com/addlinkgl.html Walhello

46.http://www.linketeria.com/submitsite.htm Linketeria

47.http://www.claymont.com/login/login.asp?img=y Claymont

48.http://www.jdgo.com/add.html JDGO

49.http://www.spheri.com/tc143as.php?sid=0 Sphericom

50.http://www.kaspie.com/web.html Kaspie

Adsense’den Para Kazanmanın 7 Altın Kuralı

 

Herkes Adsense ile birşeyler kazanmak ister tabi herkese Adsense’den para kazanamaz, kazanmamalı da zaten.


Eğer sizde gerçekten bu işten para kazanmak istiyorsanız kesinlikle yazacağım bu maddelere dikkat edin.Çok önemli bence hepsi.

1) Asla çalıntı içerikler yayınlamayın.Bu büyük bir hatadır.Kopyalama ile 100 yazı yazacağınıza 1 özgün yazı yazın daha iyi.

2) Popüler konularda sizde kendi görüşlerinizle yazı yazın ve bunları kendi sitenizde yayınlayın.Ama sitenizin indexlenme süresi de önemli burada çünkü başka biri sizden önce sitesine koyar ve indexlenirse siz çalıntı içerik koymuş gibi olabilirsiniz.

3) Genellikle çok hit getiren siteler, bloglar herkesin izlediği dizilerin siteleridir.Bu dizilerin hitleri çok yüksek olur.Eğer dizinin adı arandığında Google’da üst sıralarda çıkarsanız işte o zaman tamamdır.Günlük hitleriniz çok fazla olur ve bununla beraber gelirlerinizde uçar.

4) Reklamları sitenizin içerisine gömün.Reklamların içeriklerinizde tamamen uyumlu olsun.Sakın reklamlarınızda sitenizle alakasız renkler kullanmayın.Böyle yaparsanız herkes onların basit birer reklam olduğunu anlar ve tıklamazlar.

5) Sitenize mutlaka seo uygulayın.Seo Google’da istediğiniz kelimede üst sıralarda çıkmak için yapılan çalışmadır.(Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz) Seo uygulayarak Google’da üst sıralarda çıkarsınzı ve gelen ziyaretçileriniz çok olur.

6) Sitenizde içeriğinizle alakasız kelimler veya sitenizin konusu ile alakasız içerikler yazmayın.Bunları sırf hit çekmek için yapmayın çünkü böyle yaparsanız hitleriniz düşer.Siz sadece sitenizin konusu ile ilgili içerkler yazın ve bu içerikler mümkün olduğunca özgün olsun.

7) Sitenizin dizaynıda çok abartılı olmamalı.Yani kod çöplüğüne dönüşmemeli.Tavsiye edilen site tipi menüleri solda olan site tipidir.Çünkü Google böyle siteleri çok daha iyi indexler.Ve işte asıl ipucu eğer Wordpress sistemler kullanırsanız Google Amca sizi daha çabuk indexler ve size daha çabuk alışır.

Quizy.me

Logo normal1 Quizy.me Nedir? Nasıl Kullanılır?
Bir formspring.me akımı tutturmuş gidiyor.Ancak ona bir rakip çıktı gibi: Quizy.me
İkisinde de soru sorma mantığı var ama sorma şekilleri biraz farklı.formspring.me’de bildiğiniz gibi bir kullanıcıya soruya soruyorsunuz.Ancak quizy.me’de sisteme bir soru gönderiyorsunuz onu karışık olarak kullanıcılara soruyor.Ama sadece böyle değil.
quizy.me’de şimdi karşıma çıkan bir soruyu yazıyım:
Ben … olmadan yaşayamam.
Üç noktanın olduğu yerde, sitede de boşluk var. Oraya uygun sözcük veya sözcükleri yazıp, yolladığınızda profilinizde yayınlanıyor.
Cevaplamak istemezseniz Another question butonuna tıklayabilirsiniz.Ayrıca soruyu kimin sorduğunu öğrenebilirsiniz.Öğrenmek için üst taraftan My Account‘a tıklayıp gelen ekrandan My Answers‘a tıklayın.
Eğer sizde soru sormak istiyorsanız yine üst taraftan Create Question‘a tıklayın.

Google Pagerank™ (Geniş Açıklama)


Google Pagerank™ (Pr) Nedir?
Pagerank dilimizde tam karşılığı olmayan Google terimidir.Genellikle webmasterlar tarafından ''Link Popülerliği'' veya ''Link Puanı'' olarak algılanır ama terim olarak Pagerank denir.Pagerank Google'nin sitelere verdiği bir değerdir.


Google Pagerank™ Nasıl Artar ?
Pagerank artırmak için tek bir yol var diyemeyiz.Pagerank sitenin tamamını ele alınarak verilen bir değerdir.Yani kısacası sayfanızın yüksek pagerank değeri alabilmesi için;
  • Sitenin insanlığa hizmet etmesi gerekir.
  • Spam'ın,Gizli kelimelerin,kötü amaçlı js kodlarının olmadığı bir site gerekir.
  • Yazılarınızın özgün olması gerekir.
  • Bol bol kendi içeriğinizdeki yüksek Pagerank değerine sahip sitelerden link almanız gerekir.
  • PageRank değeri bir ziyaretçinin sayfada harcadığı süreyede bağlıdır.
Google Pagerank™ Yararları ?
  • Eğer sayfanız yüksek pr değeri alıyorsa demekki sitenizi Google önemsiyordur.
  • Site içeriği ve pagerank değeriyle sitenizin Google arama sırası belirlenir.
  • Sitenizin Google’daki indexlenme hızına etki eder.
  • Google böceklerinin sitenize daha fazla uğramasını ve buna paralel olarak hitinizin artmasını sağlar.
  • Backlinklerinizi ''Fenerbahçe'' olarak alırsanız bu kelimede üstlerde çıkma şansınız dahada artar.
Google Pagerank™ Natural Linkling ve Unnatural Linking Nedir ?
Natural Linkling; Başka sitelerin sizlere verdiği doğal linklerdir.Örn:Bir makale sonunda sizi kaynak göstermesi gibi.
Unnatural Linking; Kısacası toplist gibi pagerank artırma yöntemleri Google için doğal olmayan linklerdir.Toplistleri Google Pagerank artırma yöntemi olarak görüyor ve sonucunda sizi cezalandırabiliyor.



Google Pagerank™ Dance Nedir ?
Google Dance, PageRank™ güncellenmesi sırasında PageRank™ değerlerinin Google veri merkezlerinden sorgulandığında birbirinden farklı değerlere sahip olmasına verilen isimdir. Bu esnada bir sitenin PageRank™ değeri bir an 3 sonra 5 ve sonra tekrar 3 olabilir.



Google Pagerank™ Bomb Nedir ?
Google Pagerank™ değerini etkilemek için uğraşan webmasterlara karşı alınan bir önlemdir.Eğer bir webmaster PageRank™ değerlerini etkilemeye çalışırsa Google bunu bir hile olarak görür ve siteyi cezalandırır.



Google Pagerank™ Linkfarm Nedir ?
Genellikle arama motorlarında sıralamalarını yükseltmek için oluşturulmuş birbirlerinden tamamen ilişkisiz linklerin bulunduğu sayfalardır.Bu tip sayfalar çoğu arama motorları tarafından cezalandırılır.



Google Pagerank™ Gpr Nedir ?
Google'ın size gelecekte vereceği pagerank değeridir.Bu bilgiler kesinlikle doğru değildir.Sadece Google'nin açıklamış olduğu algoritmaya göre verilen bir bilgidir.



Google Pagerank™ İpuçları
  • 10.000 tane pr0 yerine 1 tane Pr4 almak daha iyidir.Ama bu pr0'ın değersiz olduğunu,işe yaramaz olduğunu göstermiyor.PR0'la sadece botların sitenize uğramasını sağlıyabilirsiniz.İlersi için pek etkili değildir.
  • İçeriksiz,link tarlası ve spam sayfalardan link almak sitenizi olumsuz yönde etkiler.
  • Eğer sizin mobilya siteniz varsa size en iyi katkı sağlayacak siteler mobilya,sandalye,masa,koltuk vb sitelerdir.
  • Link aldığınız sitelerin sizin linkinizi ''linkler'' gibi bir bölümde yayınlaması yerine sitenin içeriği gibi göstermesi daha yararlıdır.
  • Çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.Mesela Fenerbahçe ile ilgili site açan birisi her daim Fenerbahçe diye link alması yerine her daim farklı farklı titlelerde link alması çok daha yararlıdır.

Nedir Pagerank ?

Pagerank Türkçede tam karşılığı olmayan bir Google terimidir, genelde internet kullanıcıları ve site tasarımcıları tarafından “Link Popülerliği Puanı” olarak algılanır ama kullanılan terim PageRank'dır.
PageRank Google'ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren bir basitleştirilmiş değerdir.
Google kendisi her ne kadar güncel veriler ile çalışsa da her aramada bu verileri kullanmasın sorun yaratacağı için bu basitleştirilmiş değeri geliştirip bunu kullanmaya başlamıştır.

Arama Motorunu programlayanlar eğer bir site dışarıdan çok link (ilişim) alıyorsa bu sitenin içeriği iyidir düşüncesi ile kodları yazdıklarından arama siteleri de genelde bu düşünceye göre siteleri sıralarlar. Google da aynı düşunce ile kodlanmış bir arama motorudur.
Google açısından PageRank da burada devreye girer, çünkü bir siteye verilen linklerin analizinden sonra o site için oluşturulmuş bir değerdir bu. Ancak sadece link almak yeteli değildir, nasıl link aldığınız da önemlidir, yani tabiî ki bu linklerin içeriğinde bulunan anahtar kelimelerin de büyük bir anlamı vardır.

Başka sitelere link verirken en dikkat edilmesi gerekenler; öncelikle link değişimi yaptığınız her siteye link açıklaması olarak aynı kelimeyi verdirin bu sizin aramalarda o kelimeden üst sıralara çıkmanızı sağlayacak. Ayrıca eklenen linkin index sayfasında olması çok önemli backlink olarak başka sayfalarda verilen linkler pagerank değerinizin artmasına bi faydası olmayacağı gibi zararı da dokunabilir.
Yeni Site Açtım İlk Olarak Ne Yapmalıyım?

Yeni açtıgınız sitenizin google da belli bir yere gelmesi için 6 ila 8 ay arasında bir süre geçmesi gerektiğini sakın unutmayın yeni çıkan filtreler yüzünden.

Bu süre zarfında sitenizi çok sık güncelleyin, içeriğini çogaltırsanız ve çalıntı içerik kullanmazsanız daha iyi yerlere gelebilirsiniz.Başka siteler sizi taktir eder karşılıksız sitenize link verir ve pagerank degerinizde artar.Ama tüm bunlar için zamanın geçmesi gerektiğini sakın unutmayın.

Pagerank birliklerine boşuna katılmanıza gerek yoktur. Sizinle aynı içerikli birkaç siteden link almanız bile pr5 olmanıza rahatlıkla yeter.

Siteniz yeni açılmış ise, link sitelerine, dizinlere, toplistlere girip ilk güncellemede pr4 olduktan sonra sizinle aynı içerikli sitelere mail atarak dost site olmanız pr5 olmanız için yeterde artar.


Google Pagerank™ (Pr) Değerimi Nasıl Yükseltebilirim?

Şimdi hemen aklınıza bir sürü siteye linkinizi yerleştirmek bedava alanlara bir sürü link sayfası koymak gelebilir. Google arama motorunu kod yazıcıları bunları önceden düşünmüşlerdir. Belli bir PageRank değerine ulaşmayan sitelerden aldığınız linkler sitenizin PageRank değerini artırmaz. Yani link aldığınız sitenin PageRank değeri ne kadar yüksek ise sizin sitenize de o kadar etki yapar. PageRank 3 ve altındaki sitelerden aldığınız linkler fazla işe yaramaz.

Mesela 10.000 tane pr0 yada pr1 siteden ilişim almaktansa 1 tane pr4 siteden link almak daha iyidir

Yada 10 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr5 siteden link almak daha iyidir. 50 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr6 siteden link almak daha iyidir.

Yani özetle yüksek PR sahibi sitelerden link almak daha iyidir.

Bu durumda bunun ticaretini yapan siteler de türemiştir tabiî ki. Bunların PR değerlerine kanarak hemen reklâm vermeyiniz!

Çünkü Google bunu da önceden düşünmüş ve "Natural Linkling" ile "Unnatural Linking" diye linkleri de ikiye ayırmıştır

Niye Az kazanıyoruz?

"Neden ben az kazanıyorum"
Bu soruya cevap bulmak için öncelikle adsense nedir bu tanımı iyi bilmemiz gerekiyor.
Adsense nedir?

Adsense programı temelde bir ürünü satmak yada tanıtımını yapmak için reklam veren şirket/kuruluş/organizasyon/firmaların reklamlarını sitelerde veya google arama sonuçlarında yayınlayarak reklam verene müşteri bulmaya yarayan şu an için internetteki en büyük reklam programının adıdır.

Bu reklam programından güzel gelirler elde edebilmemiz için de, sitemizin reklam verene geri dönüşünün olması gerekmekte...
Nasıl ki, her bakkal dükkanı açan kişinin çok iyi para kazanamadığı gibi her web siteside adsense reklam programından güzel gelir elde edemez.

Reklam verene etkili geri dönüş nasıl olur peki?
Sitenizin içeriği ile sitenizin ziyaretçi profili aynı olmalıdır. Bu fikir zaten "adsense text" reklamlarının çıkış felsefesi.
Dogru içeriği, dogru kişiler ile buluşturmak üzerine kuruludur adsense text reklamlar...
Örnegin, Dış cephe izolasyonu, ses izolasyonu, betonarme teknikleri, statik hesaplar gibi mimari veya inşaat mühendisliği
içerikli sitenizin ziyaretçileride inşaat mühendisleri, mimarlar yada teknikerler ise, sitenizde çıkacak olan inşaat malzemeleri odaklı adsense reklamlarına tıklanma % si oldukça yüksek olmaktadır.
Resimdeki basit örnege göz atarak olayı anlaya bilirsiniz. (Resimdeki veriler, adwords reklam veren panelinden alınarak örneklendirilmiştir.)
inşaat ve yapı teknikleri üzerine açtığınız sitenizde izolasyon elemanlarının oldugu bölüme bir mühendisin yada teknikerin girdigini düşünün. Çıkacak konu ile alakalı reklamlara tıklamaması için bir neden yoktur ve genellikle tıklar.
peki tıklarsa siz site sahibi olarak ne kazanırsınız ;

1,98YTL nin yarısını size verse google amca bu da yaklaşık 1ytl para kazanmamız demektir, ( izolasyon kelimesi için reklam verenden google 1,98YTL ücret istiyor, adwords panelinden görebilirsiniz reklam veren olarak...)
Çoğu webmaster, insanlar çok arıyor diye sırf bölüm olsun diye yaptıgı "tc kimlik no" sayfasından ise 0,02YTL para kazanıyorsunuz. Ki günde ortalama 2 kişi tıklıyormuş, "Tc kimlik no" odaklı reklama.
izolasyon kelimesine günde ortalama 20 kişi tıklıyormuş.

( Bu verileri adwords panelinde kendinizde görebilirsiniz)
Bu basit örnekte görüldügü gibi 1 siteden günde 20ytl kazanırken ( Ortalama 20 tık varmış),
Çok hitli bir siteden 0,5ytl bile kazanılmıyor.
Her site adsense reklam programından iyi para kazanamaz zaten kazanamamalıda...
10.000 hitli sitenizden günde 5$ bile kazanamazken,
300 hitli sitenizde günde 60$ çok rahat kazanabiliniyor.
Önünüzde iki seçeneginiz var.
A seçeneği: Çok hit ama az gelir.
B seçeneği: Az hit ama çok gelir.
Türk sitelerinin büyük çogunluğu A kategorisine girer.Türkçe içerikli siteleri büyütmek kolaydır. Yapmanız gereken bir kaç çöp konu:
cem yılmaz doritos reklam filmi,
dikkat şahan çıkabilir,
komik fıkralar,
flash oyunlar,
gamze özçelik
sibel kekilli ile chat,
liseli msn kız adresleri,
msn hack nasıl yapılır.
tc kimlik no
çiceklerin dili
vergi no ögrenme
ssk prim borcu sorgulama
chat sohbet odası
arkadaşlık siteleri yada bölümü (%99 u fake resim ile doludur abazaları çekmek için)
öss sonuçları vs vs...
bu liste uzayıp gider. Bu içerikli sitelerden adsense ile para kazanamazsınız.
Bu tarz sitelere "trash site" (çöp, çöplük siteler) diyor yabancılar. Aynen belediyenin şehir çöplüğü gibi ne ararsanız var. Çöplük siteler normal şekilde iyi para kazanamazlar...
Çünkü sihirli kelime olan "Reklam verene müşteri dönüşü olmaz" bu sitelerin ziyaretçi profili ile.
Bu sitelerin ziyaretçi profili ne aradığını bilmeyen, vakit öldürmek için internete giren kişi yada kişilerdir...
Adsense'e reklam veren hangi hosting firması yada inşaat firması örneğin "Dikkat şahan çıkabilir yada msn kız adresleri" kelimesi odaklı bir sitede "Domain satış yada hosting paketi" reklamının çıkmasını ister ki?
B kategorisindeki bir siteye örnek:
Bazılarının suiistimal etmesini engellemek için adresi vermeyeceğim.
Doğup büyüdüğü, yaşadığı turistik kenti anlatan sitesi olan bir abi var (ümit abi) Gelen kişiler sadece arama motorlarında gelen yabancı turistler.
O kenti merak eden yada tatil için gelecek kişiler yada o an kente olup, nereleri gezebilirim diye sitesini ziyaret eden yabancı turistler.
Sitenin dili İngilizce. Sitesinde hotel reklamları, pansiyon reklamları, restarurant reklamları, hediyelik eşya satan mağazaların reklamları çıkıyor. Günlük hiti 200 kişiyi geçmiyor bile.
Ama kazandıgı para günlük çok rahat 35-40$ ın üzerinde.
Sitesini adsense için açmadı.Hobi olarak açmıştı.
ek olarak kentteki esnaflardanda reklam geliri var.
Peki nasıl oluyor bu iş derseniz olayın mantığı basit:
Sitesine gelen ziyaretçi profili ile ile çıkan reklamlar %100 uyumlu. Uyumlu reklamlara tıklama her zaman yüksek oluyor.

Özetlersek:
- Google'un ziyaretçi davranışlarını analiz eden bir patenli teknolojisi var. Adsense reklamların konuldugu sayfanın içindeki mouse hareketlerinin bile verisi toplanmanıp analiz edilmekte... Eğer doğru ziyaretçi profiliniz yoksa, iyi paralar kazanamazsınız... Tüm bu analizlerin sonucu tıklama ücreti kazancınız 2 saatte bir güncellenerek kazanç hanenize yazılmakta.

- ***** sitenizden yada mp3 sitenizden ( Bunlar yüksek hitli sitelerdir diye yazdım), adsense reklamları hotel kelimesine çok para veriyor diye sağdan soldan çaldığınız yazılar ile açtığın hotel sitene pop up ile ziyaretçi yollarsanız yada iframe açınca Bir süre sonra banlayacaktır google hesabınızı. 1ocak2007 tarihinden itibaren iframe içinde reklam yayınlayan webmasterların hesapları bir bir kapatıldı.

- Adsense reklam programına reklam verenlerin tek gayesi vardır
"Daha çok para kazanmak" .
Yaptığın sitenin ziyaretçi profili, reklam verene müşteri olarak dönmüyorsa çok az para kazanırsın. Reklam verene müşteri olarak dönmesi içinde içerik ile ziyaretçi profilin aynı olmalı...

- Ayrıca her önüne gelen sırf adsense için siteler açtı. Adsense gelirleri sanki şehir efsanelesi haline geldi. Şöyle ki "millet 3000$-4000$ kazanıyormuş internetten hemen bizde web sitesi açıp kazanalım abi " tarzında dedikodular kulaktan kulağa yayıldı...
Zaten Türkçe reklam veren sayısı az oldugundan reklamlar çok hızlı şekilde erimeye başladı. Herkezin kazancından genel bir düşüş yaşanıyor. Aynı tık ve aynı gösterim oranı ile 2005 yılında kazandığımız para daha çoktu.

- Adsense reklam programı hergün gelişen, internetin en büyük reklam networküdür. Binlerce mühendis geliştirmek için hergün çalışmaktadır. Her geçen gün sistem, daha mükemmele dogru yol alıyor. Bu demek oluyor ki, unique içerikli sağlam siteler ile çalıntı içerikli spam sırf adsense ile para kazanmak için yapılmış dandik siteleri sistem artık birbirinden ayırabiliyor.
Sistem bir çeşit yapay zekaya dogru yol alıyor. Google mühendisleri Pagerank ile Adsense arasında bir baglantı projesi üzerinde çalışıyor. Projenin detayları tam olarak belli degil ama olayın mantığı şu olacak: Pagerankı yüksek siteler, adsense kazanç pastasından daha çok dilim alacak.
Pagerank ile adsense arasında nasıl bir bag olabilir ki ?
"Eğer bir siteye herkes link veriyorsa bu site iyi bir site olmalı. Insanlarin link verdiği site kötü bir site olamaz. İnsanlar kötü siteye link vermez. Pagerankı yüksek site nispeteden diğerlerinden daja kaliteli site demektir.
Reklam verenler reklamlarının kaliteli sitelerde çıkmasını istiyor ki bu en dogal hakları.
Madem Google içinde kalite ölçüsü Pagerank. Bu durumda reklam veren firmaların kaliteli site isteklerine pagerankı yüksek siteler daha çok yanıt vermektedir.
Dolayısıyla reklam veren firmaların aradığı kaliteli siteler demek oluyor ki pagerankı yüksek siteler...
Reklam verenler, 2 gün önce açılmış autohit programı ile ziyaretçi çeken sitelerin reklamlarını eritip parasının boşa gitmesini istemiyor.
Benim reklamlarımı pagerankı 0 sitelerde gösterme google diyor.

- Sitesinde adsense kullanan her webmasterın hayatında 1 kezde olsa adwords ile reklam vermesi gerek google ' a. Olayın mantığını bilmeden, "Saldım çayıra, Mevlam kayıra" mantığı ile para kazanılamayacağını kendinin yaşayarak görmesi gerek.

- Son günlerde kazançların dibe vurmasındaki en büyük etkende biride , sahte yada çalıntı kredi kartları ile alınmış adwords
reklam kuponları. 100$lık kuponlar, 10$'a piyasaya düşerse kazançların dibe vurması çok normal diye düşünmek gerek...

Son olarak şunuda unutmamak gerek:
Adsense sabit tık ücreti veren reklam programı değildir. Hergün aynı parayı kazanacaksınız demez bize google. Biz adsense sözleşmesinde bunu bilerek kayıt olduk zaten.
Reklam fiyatlarını, reklam verenler belirler. Günlük olarak kazançların dalgalanması çok normaldir.

Örnegin ben bir gezi firması sahibiyim.Adwords ile reklam veriyorum. Firma olarak hafta sonları şehirden uzaklaşmak isteyen insanlar için gezi yada turlar düzenliyoruz.
Hafta sonu yaklaştıkça yani benim potansiyel müşteri bulma ihtimalim arttığından dolayı, reklamlarımın daha üste çıkması için tık ücretini arttırırmam gerekiyor.
Haftanın ilk günü pazartesi geldiginde ise daha hafta sonuna kadar çok var diyorum ve reklam fiyatlarımı taban fiyata (en az tık için ayarlıyorum 0,01$) çekiyorum yada bir kaç gün reklamlarımın yayınını durduruyorum.
Siz nasıl panelinize girip anlık kazancınızı görebiliyorsanız, reklam verende cebinden ne kadar para çıkmış anında görebiliyor ve müdahale edip reklamını sonlandırabiliyor yada en az ücrete göre ayarlaya biliyor reklam veren panelinden.

Benim reklamlarımı yayınlayan Turizm içerikli senin siten ise Cuma günü çok kazanırken, Pazartesi çok çok az kazanç elde ediyorsun...

Yada reklam veren Gezi firması senin sitende reklamlarının çıkmasını istemeyebilir. Siteni kara listesine alabilir. Benim reklamlarım şu dandik sitede çıkmasın diyebilir panelinden.

Eger turizm siten çok iyi olursa, reklam veren firmalar ise reklamlarının senin sitende çıkması için yarış içine girebilir. Bu yarışta galip gelen en çok tık ücreti ödeyen olur.
İyi ve özgün içerikli sitesi olanlarda daha pahalı reklamlar çıkar daha çok kazanır.
Konu yine dönüp dolaşıp iyi ve özgün içerikli sitesi olan mevzusuna kadar geliyor hep.

Alıntı : Radmin

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons